ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκ. (διπλέτα) τόνο σε νερό TRATA

200γρ. πλιγούρι

250γρ. βραστό νερό

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

100γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 αβγό

100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. κάρι

Αλάτι και πιπέρι

Για το μαγείρεμα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

400γρ. ντομάτα τριμμένη

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

200γρ. ρύζι βρασμένο

Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και αφήνουμε να στραγγίσει καλά σε ένα σουρωτήρι.

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια τόνου. Βάζουμε το πληγούρι στο βραστό νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε καλά. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αβγό, το αλεύρι, το κάρι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τον τόνο, χωρίς να τον διαλύσουμε ιδιαίτερα και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε απο τη μία πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά. Όταν ψηθούν τα γυρίζουμε απ΄την άλλη και συνεχίσουμε το ψήσιμο. Όταν τα κεφτεδάκια είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι να δέσει καλά.

Όταν η σάλτσα δέσει, μπορούμε να σερβίρουμε. Μοιράζουμε το ρύζι σε μερίδες και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια τόνου στην κορυφή.