Συνταγές

Κεφτεδάκια τόνου με σάλτσα πιπεριάς

Χρόνος

40'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες τόνος με φακές και κινόα SaladPocket Trata
  • 2 κούπες ρύζι βρασμένο
  • 200 γρ. παντζάρι βρασμένο
  • 1 αβγό
  • 2-3 κ.σ. λάδι για το τηγάνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την σάλτσα

  • 200 γρ. πιπεριές ψητές
  • 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 100 γρ. αμύγδαλα καπνιστά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο με φακές και κινόα και το ρύζι. Βάζουμε στο μούλτι το παντζάρι, το αβγό και αλέθουμε. Ενώνουμε και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.  και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20 περίπου λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Περνάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πιπεριάς στο πλάι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή