Συνταγές

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες (160 γρ) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ TRATA
  • 250 γρ. χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 100 γρ. πουρές πατάτας σε σκόνη
  • 1 αβγό
  • 200 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το γιαούρτι

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. από το λαδάκι του τόνου
  • Φύλλα δυόσμου

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε την κονσέρβα και κρατάμε το λαδάκι του τόνου. Καθαρίζουμε το ψωμί -θα χρησιμοποιήσουμε μόνο την ψίχα. Το κόβουμε σε μεγάλους κύβους και το βρέχουμε με νερό. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ζυμώσουμε τον κιμά. Βάζουμε στο μούλτι το αβγό, το κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, τον τόνο και λίγο από το λαδάκι του τόνου. Χτυπάμε καλά, μεταφέρουμε στο μπολ, προσθέτουμε τον τόνο και τον πουρέ πατάτας και ζυμώνουμε λίγο μέχρι να έχουμε μία σταθερή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρουμε τη ζύμη για δέκα λεπτά στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λαδάκι του τόνου και τα μυρωδικά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με φέτες ντομάτας και το ντιπ γιαουρτιού.

Για το σερβίρισμα

2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες