ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

Time Icon 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

200 γρ. ψωμί λευκό μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 λεμόνι, το χυμό του

120 γρ. ταραμάς λευκός

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα δουλέψουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι. Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους και το βρέχουμε με κρύο νερό. Το στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πετσέτα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε τον ταραμά στο μούλτι και τον αλέθουμε καλά. Θα πρέπει να σπάσει καλά για να γίνει νόστιμος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ψωμί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λαδάκι του τόνου που κρατήσαμε σιγά σιγά. Τέλος ανακατεύουμε με τον τόνο και σερβίρουμε. Μπορούμε να τον αλέσουμε τελείως, να είναι σαν κρέμα ή να αφήσουμε κάποια κομμάτια λίγο πιο μεγάλα. Σερβίρουμε με πίτες.