Συνταγές

Χούμους με παντζάρι & σολομό σε νερό

Χρόνος

1ω 15’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 συσκευασίες σολομός σε νερό TRATA SalmonPocket
  • 200 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 80 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 60 γρ. χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 80 γρ. από το νερό που βράσανε
  • 10 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 5 γρ. κάρι
  • Αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Πικάντικη μουστάρδα
  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους και αλέθουμε σε πουρέ. Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Αλέθουμε τα ρεβίθια με το νερό που βράσανε και ανακατεύουμε με τον πουρέ παντζαριών. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κύμινο, καπνιστή πάπρικα, κάρι), το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Περνάμε το φρυγανισμένο ψωμί με λίγη μουστάρδα, προσθέτουμε το χούμους, τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με τον σολομό στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή