Συνταγές

Γρήγορο κάρι με γλυκοπατάτα και τονοσαλάτα με φακές και κινόα

Χρόνος

40'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες τονοσαλάτα SaladPocket TRATA με φακές και κινόα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 πιπεριές σε κύβους
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες (800 γρ)
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • 2 κ.σ. (100γρ.) πάστα κάρι
  • 500 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. ρύζι βρασμένο
  • 100 γρ. κάσιους ψημένα
  • Φρέσκο τζίντζερ
  • Φρέσκος κόλιανδρος

Μέθοδος

Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για δέκα περίπου λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γλυκό και διάφανο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις γλυκοπατάτες, το καλαμπόκι, την πάστα κάρι, το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για είκοσι περίπου λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα προσθέτουμε τις τονοσαλάτες Salad Pocket με φακές και κινόα και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε το ρύζι σε τέσσερα μπολ. Συμπληρώνουμε το κάρι (που ετοιμάσαμε), τα κάσιους, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή