Συνταγές

FISH & CHIPS ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΑ ΦΙΛΕΤΟ

Χρόνος

20’

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκ. κατεψυγμένες σαρδέλες φιλέτο TRATA On Ice (400γρ)
  • 300 γρ. καλαμποκάλευρο
  • Χοντρό αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 6 μεσαίες πατάτες

Μέθοδος

Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα βαθύ πιάτο και τοποθετούμε τις σαρδέλες. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι περιχύνουμε το ελαιόλαδο (περίπου 2 δάχτυλα) σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε τόσες σαρδέλες φιλέτο TRATA on ice ώστε να καλύψουν τον πάτο του τηγανιού και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά. Τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε το τηγάνισμα μέχρι να γίνουν όλες οι σαρδέλες φιλέτο TRATA on ice. Παράλληλα τηγανίζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή