Συνταγές

ΦΑΒΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ

Χρόνος

45’

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 φιλέτα κατεψυγμένου τόνου TRATA on Ice
  • 200 γρ. φάβα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 μεγάλο καρότο σε τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,2 λίτρα ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 λεμόνι
  • Φύλλα σαλάτας
  • Ραπανάκια
  • Άνηθος, μαϊντανός και λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

Μέθοδος

Ξεπλένουμε τη φάβα σε τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο σε μία βαθιά κατσαρόλα, ανάβουμε το μάτι σε μέτρια ένταση, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, για 10΄, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη φάβα, ανακατεύουμε μερικές φορές και προσθέτουμε το νερό σταδιακά, πέντε φορές, μέχρι να έχουμε μία χυλωμένη φάβα. Η διαδικασία θα κρατήσει 40΄ περίπου λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος και λίγο περισσότερο νερό, ανάλογα με τη φάβα. Περνάμε τη φάβα από τον επεξεργαστή τροφίμων αλλά φροντίζουμε να μην την πολτοποιήσουμε τελείως.

Ετοιμάζουμε τα φιλέτα τόνου. Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα στεγνώνουμε και αφήνουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ακουμπάμε τα φιλέτα στο τηγάνι, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και σάλτσα σόγιας. Ψήνουμε για 4΄από την κάθε πλευρά. Όταν η φάβα είναι έτοιμη τη σερβίρουμε χλιαρή. Ακουμπάμε τα φιλέτα τόνου και συμπληρώνουμε με τα φύλλα σαλάτας, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή