Συνταγές

Φαρφάλες με λιωμένο τυρί, ψητές πιπεριές και τόνο καπνιστό

Χρόνος

40'

Μερίδες

4-6

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός Trata
  • 1 συσκευασία (500 γρ.) φαρφάλες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 700 γρ. γάλα πλήρες
  • 300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 300 γρ. κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • ΠΙπέρι
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • Πράσινη σαλάτα

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μία άνετη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 10’ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το γάλα και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς (σε μέτριας έντασης φωτιά), μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά (που βράσαμε), τον τόνο, τον αρακά, τις πιπεριές, την παρμεζάνα και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι ή άλλο σκεύος που να μπαίνει στον φούρνο. Ψήνουμε για 15’.  Προσθέτουμε την φρυγανιά και αφήνουμε λίγο ακόμη στον φούρνο μέχρι να πάρει πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή