Συνταγές

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Χρόνος

10’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA στραγγισμένο
  • 400 γρ. ρεβύθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γεμάτο, κύμινο
  • Χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
  • Αλάτι-γλυκιά πάπρικα
  • Μαϊντανός για το ντεκόρ
  • 5-6 αραβικές πίτες για τη συνοδεία

Μέθοδος

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Κρατάμε 2 κ.σ. για το ντεκόρ και βάζουμε τα υπόλοιπα στο μούλτι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη αλοιφή. Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το χούμους, τον τόνο, χυμό λεμόνι, τα ρεβύθια που κρατήσαμε και τον μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Αλείφουμε τις αραβικές πίτες με ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και πάπρικα και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε το χούμους με τις αραβικές πίτες.

Tips: Όσο χτυπάτε το χούμους στο μούλτι, δοκιμάστε το, μέχρι να βρείτε την ιδανική του νοστιμιά: μπορεί να του λείπει αλάτι, λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο ή περισσότερο κύμινο.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή