Συνταγές

CHIPS ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 200 γρ. γλυκοπάτατες
  • 30 γρ. ξύδι απο κόκκινο κρασί
  • 5 γρ. κύμινο
  • 5 γρ. σουμάκ
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την κρέμα αβοκάντο

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 lime, το χυμό του
  • Λίγος κόλιανδρος ξερός, σκόνη

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Ετοιμάζουμε τη γλυκοπατάτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε στικς. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύδι, το κύμινο, το σουμάκ και λίγο από το λαδάκι που κρατήσαμε. Αλατίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Στρώνουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε τις πατάτες καλά, να μην ακουμπάνε η μία στην άλλη. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα αβοκάντο. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και κρατάμε τη σάρκα τους. Με ένα πιρούνι κάνουμε έναν πουρέ. Προσθέτουμε το χυμό lime, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λαδάκι του τόνου που κρατήσαμε. Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες με την κρέμα αβοκάντο, τη σαλάτα και τον καπνιστό πικάντικο τόνο στην κορυφή.

Για το σερβίρισμα

Φύλλα πράσινης σαλάτας