Συνταγές

ΑΡΑΝΤΣΙΝΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Χρόνος

25’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 300 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 2 αβγά
  • 50 γρ. αρακάς βρασμένος
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5 γρ. σκόρδο σε σκόνη
  • 5 γρ. πάπρικα

Για το τηγάνισμα

  • 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γρ. φυτικό λάδι για τηγάνι

Μέθοδος

Υλικά για 12 τεμάχια / 4 μερίδες

Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ρύζι. Βράζουμε το ρύζι σε 800 γρ. αλατισμένο νερό. Αν περισσέψει νερό το στραγγίζουμε. Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι του τόνου και τα αβγά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και ζυμώνουμε. Φοράμε γάντια και βρέχουμε τα χέρια μας. Σχηματίζουμε μεγάλες μπάλες, στο μέγεθος ενός μανταρινιού και γεμίζουμε με ένα κομματάκι τόνου. Περνάμε από τη φρυγανιά και αφήνουμε σε μία πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουμε με το μίγμα. Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια για μισή ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το λάδι. Βάζουμε τα αραντσίνι στο τηγάνι, λίγα λίγα, να είναι άνετα και να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Τα ψήνουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα αραντσίνι με τη σάλτσα γιαουρτιού και φύλλα σαλάτας.

Για τη μαγιονέζα γιαουρτιού

100 γρ. μαγιονέζα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

5 γρ. κάρι