Συνταγές

ΑΝΟΙΚΤΟ SANDWICH ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, VEGAN ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA

Χρόνος

15’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) καπνιστός τόνος TRATA
  • 8 φέτες ψωμί
  • Μισό iceberg, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

Για το τουρσί κρεμμύδι

  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα / 8 τεμάχια

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη vegan μαγιονέζα. Αφήνουμε τα κάσιους και τους χουρμάδες στο βραστό νερό για δέκα περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περνάμε από το μούλτι μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Ετοιμάζουμε το τουρσί. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το ξύδι και το αδειάζουμε πάνω στα κρεμμύδια. Θα πρέπει να τα καλύπτει. Αφήνουμε για δεκαπέντε περίπου λεπτά. Μπορούμε να φτιάξουμε μια μεγαλύτερη ποσότητα για να έχουμε στο ψυγείο μας. Το εύκολο αυτό τουρσί δεν έχει τη μυρωδιά του φρέσκου κρεμμυδιού. Είναι γλυκό και τραγανό. Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς. Περνάμε το ψωμί από το γκριλ, από ένα καυτό τηγάνι χωρίς λάδι, την τοστιέρα ή τη φρυγανιέρα. Μην παραλείψετε το βήμα αυτό, είναι μυστικό νοστιμιάς. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού τη μια δίπλα στην άλλη. Απλώνουμε τη vegan μαγιονέζα, μοιράζουμε το iceberg, το κρεμμύδι τουρσί και τη ντομάτα. Αλατίζουμε και τελειώνουμε βάζοντας τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.

Για την vegan μαγιονέζα

100 γρ. κάσιους ωμά

2 χουρμάδες

150 γρ. βραστό νερό

30 γρ. μουστάρδα

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι