Συνταγές

ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ, ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 90γρ. από το λαδάκι του τόνου
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • 100γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 50γρ. νερό
  • 2 λίτρα καυτό νερό
  • Αλάτι
  • 600γρ. άγρια χόρτα, καθαρά
  • 30γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 λίτρο παγωμένο νερό και 300γρ. παγάκια
  • 200γρ. τοματίνια
  • 100γρ. πιπεριές
  • 50γρ. άνηθος
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί για το σερβίρισμα

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ, βάζουμε το ξύδι και τα 50γρ. νερού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε στο πλάι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα φέρνουμε το νερό (2 λίτρα) σε βρασμό. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα χόρτα. Τα αφήνουμε για μερικά λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο μαλακά θέλουμε τα χόρτα μας. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα άνετο μπολ ανακατεύουμε το λαδάκι του τόνου και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα δεμένο λαδολέμονο.

Όταν τα χόρτα είναι έτοιμα (δλδ καλά ζεματιστά) τα πιάνουμε με μία λαβίδα και τα μεταφέρουμε στο νερό με τα παγάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Θα πρέπει να τα αφήσουμε μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το λαδολέμονο. Πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, αν χρειάζεται. Ανακατεύουμε τα χόρτα με τα τοματίνια, τις πιπεριές και τον άνηθο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σερβίρουμε με τις φέτες στο πλάι και τον καπνιστό τόνο TRATA στην κορυφή.