Σούπα με ψητά λαχανικά και Τόνο σε ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το κρεμμύδι, το μήλο, τα καρότα, τις πιπεριές, την κολοκύθα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα περνάμε απ’ το μούλτι και προσθέτουμε τον ζωμό. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τον τόνο,…

Read More

Mπρουσκέτες τυρί κρέμα και σολομό

Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας το τυρί κρέμα με την κρεμμυδόσουπα. Ετοιμάζουμε το ψωμί. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το φρυγανίζουμε (σ΄ ένα τηγάνι, στον φούρνο ή στη φρυγανιέρα). Βάζουμε το φρυγανισμένο ψωμί στον πάγκο εργασίας. Μοιράζουμε την κρέμα τυριού. Στις μισές φέτες βάζουμε τον σολομό σε νερό και στις υπόλοιπες τον καπνιστό σολομό….

Read More

Σαλάτα οσπρίων με σολομό

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις δύο συσκευασίες σαλάτα με λαχανικά, φασόλια και σολομό, τα ρεβίθια, τον αρακά, τα αγγουράκια τουρσί, τα μυρωδικά και τις πίκλες κρεμμυδιού και  προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα (που ετοιμάσαμε)…

Read More

Σαλάτα με καστανό ρύζι, σάλτσα δυόσμου και τονοσαλάτα Mexicana

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε την τονοσαλάτα Μexicana, το ρύζι, το αγγουρακι, τα αγγουράκια τουρσί, το μπούκοβο, το κρεμμύδι, τις πράσινες πιπεριές, το ψιλοκομμένο μαρούλι, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα μαρουλόφυλλα με την τονοσαλάτα και σερβίρουμε με τα τσιπς στο πλάι.

Read More

Κολοκυθοκεφτέδες με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, στο χοντρό, βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δούμε να βγαίνουν τα υγρά τους. Στύβουμε καλά με τα χέρια ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιώντας μία πετσέτα κουζίνας. Θα πρέπει να μην έχουν υγρά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, το ξερό κρεμμύδι,…

Read More

Πικάντικη σαρδελοσαλάτα

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τις σαρδέλες και με ένα πιρούνι τις διαλύουμε σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον πουρέ μελιτζάνας, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε την σαρδελοσαλάτα με φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

Κρητική σαλάτα με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του για να ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι του τόνου, το ξύδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια. Σπάμε τα παξιμάδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βρέχουμε με λίγη από τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με τα υγρά τους. Κόβουμε και…

Read More

Πολύχρωμη σαλάτα και τονοσαλάτα με κινόα και τόνο καπνιστό

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις φακές, το καλαμπόκι, το λάχανο, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, την τονοσαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Read More

Πλιγούρι με σολομό, φασόλια και λαχανικά

Βράζουμε το πλιγούρι σε αλατισμένο νερό για 10’ ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι (που ετοιμάσαμε), τα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τα μυρωδικά και την σαλάτα SaladPocket Trata με λαχανικά, φασόλια και σολομό. Ανακατεύουμε καλά…

Read More

Σουτζουκάκια τόνου κοκκινιστά

Ετοιμάζουμε τα σουτζουκάκια. Μουσκεύουμε και στραγγίζουμε καλά το ψωμί. Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, τις τονοσαλάτες Salad Pocket με φακές και κινόα, το κύμινο, τα αβγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. Παράλληλα, ετοιμάζομε τη σάλτσα. Σε μία…

Read More

Πιπεριές γεμιστές με τονοσαλάτα με καλαμπόκι

Σε ένα μπολ βάζουμε την τονοσαλάτα με καλαμπόκι, το ρύζι, τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, τη μοτσαρέλα, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αλατίζουμε και γεμίζουμε με τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 25 περίπου λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να ψηθούν. Σερβίρουμε με μυρωδικά.

Read More

Σαλάτα με κολοκυθάκι και τονοσαλάτα με φακές και κινόα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Με το ειδικό εργαλείο κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά, την Tονοσαλάτα Salad Pocket με φακές και κινόα, προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Read More