Ρολά από κολοκύθι με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Με το peeler κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες. Θα χρειαστούμε τρεις τέτοιες λωρίδες για κάθε ρολό (δηλαδή 36 λωρίδες για τις τέσσερις μερίδες). Τα κομμάτια από τα κολοκυθάκια που θα περισσέψουν τα περνάμε από το μούλτι και τα…

Read More

Κριθαράκι με ψητές μελιτζάνες και τόνο καπνιστό πικάντικο

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ ταψί για το μαγείρεμα. Ανοίγουμε τον τόνο και τον βάζουμε στο σκεύος μαζί με το λάδι του. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ μέχρι τα λαχανικά να είναι έτοιμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον ζωμό λαχανικών, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε…

Read More

Φασόλια φούρνου με πικάντικο τόνο

Θα ξεκινήσουμε το μαγείρεμα στην εστία της κουζίνας και θα συνεχίσουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ,το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), σκεπάζουμε με το…

Read More

Ζυμαρικά στον φούρνο με τυρί κρέμα, ντοματίνια, τόνο καπνιστό πικάντικο

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα άνετο ταψί για το μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το σκόρδο, τον τόνο και ψήνουμε για 20 περίπου ή μέχρι τα ντοματίνια να ψηθούν καλά. Όταν περάσει ο χρόνος χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να διαλύσουμε τα ντοματίνια και τον τόνο δημιουργώντας μία σάλτσα. Προσθέτουμε το cream…

Read More

Σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια, πέστο βασιλικού και σολομό σε νερό

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε τα ντοματίνια, το αγγουράκι, το καλαμπόκι, την ρόκα, τα ζυμαρικά, το πέστο βασιλικού, τον σολομό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Read More

Hot dog με ψητά καρότα και σάλτσα με τόνο καπνιστό

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον τόνο και ανακατεύουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα καρότα. Θα τα βράσουμε και μετά θα τα ψήσουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε βραστό νερό, για 10…

Read More

Μπρουσκέτες με ταραμοσαλάτα και χταπόδι πικάντικο

Θα δουλέψουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι. Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και αλέθουμε καλά. Το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, πιέζουμε με ένα κουτάλι και στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τον ταραμά, το λεμόνι και αλέθουμε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη ταραμοσαλάτα. Παράλληλα…

Read More

Τορτίγιες με σαλάτα με τόνο, φακές και κινόα

Απλώνουμε την τορτίγια και προσθέτουμε την μαγιονέζα, το καρότο και το λάχανο. Συμπληρώνουμε τη σαλάτα super bowl TRATA Salad Pocket με τόνο, φακές και κινόα, τυλίγουμε, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Read More

Σούπα λαχανικών με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τις πιπεριές, τον αρακά, το καλαμπόκι, προσθέτουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή…

Read More

Ανοιχτό σάντουιτς με τυρί κρέμα και TRATA SaladPocket με λαχανικά φασόλια και σολομό

Βάζουμε τις τρεις φρυγανισμένες φέτες στη σειρά και απλώνουμε το τυρί κρέμα. Μοιράζουμε το TRATA salad pocket με λαχανικά φασόλια και σολομό, προσθέτουμε τα ραπανάκια, τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Read More

Σαλάτα super bowl με λαχανικά εποχής και TRATA Salad Pocket με τόνο, ρεβίθια και βασιλικό

Βάζουμε στο πιάτο το κόκκινο λάχανο, το καρότο, την σαλάτα, την TRATA Salad Pocket με τόνο, ρεβίθια και βασιλικό, τα ραπανάκια, τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Read More

Χούμους με παντζάρι & σολομό σε νερό

Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους και αλέθουμε σε πουρέ. Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Αλέθουμε τα ρεβίθια με το νερό που βράσανε και ανακατεύουμε με τον πουρέ παντζαριών. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κύμινο, καπνιστή πάπρικα, κάρι), το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Περνάμε το φρυγανισμένο ψωμί με λίγη μουστάρδα, προσθέτουμε το…

Read More