Πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και τόνο

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, ταμπάσκο, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό lime και ανακατεύουμε. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τις δύο τονοσαλάτες Mexicana, τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τορτίγιες ή πίτες.

Read More

Ηigh protein ταμπουλέ με φακές και τόνο

θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε τις δύο συσκευασίες Trata High Protein Meal, το πλιγούρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την ντομάτα, το αγγουράκι και ανακατεύουμε. Σε ένα βαζάκι βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Ανακατεύουμε με τη…

Read More

Τραχανοκεφτέδες με τόνο καπνιστό (για air fryer)

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο (μαζί με το λάδι του) τον τραχανά, τον δυόσμο, το κρεμμύδακι, το αλεύρι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε κεφτέδες και περνάμε από αλεύρι. Ψήνουμε στο για air fryer για 15 περίπου λεπτά, στους 180ªC ή μέχρι να είνα…

Read More

Ντοματοσαλάτα με σαρδέλες και χωριάτικο ψωμί

Σε ένα ταψί βάζουμε το ψωμί, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστεί καλά. Ανοίγουμε τις σαρδέλες και κρατάμε το λάδι τους σε ένα βαζάκι. Προσθέτουμε ξύδι, αλάτι, πιπέρι. Αδειάζουμε τα ψωμάκια από την ψύχα. Κόβουμε την ψύχα σε μεγάλα κομμάτια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και…

Read More

Σαλάτα ρυζιού με τόφου, φακές beluga και τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα μισά Ηigh protein meal τόνος και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε το dressing. Σε ένα βαζάκι βάζουμε τη μαγιονέζα, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τυλίγουμε το τόφου με χαρτί κουζίνας και πιέζουμε καλά να βγάλει τα υγρά του. Κόβουμε σε κύβους και περνάμε από ζεστό τηγάνι….

Read More

Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό και σάλτσα λιαστής ντομάτας

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον σολομό. Προσθέτουμε τον πουρέ λιαστής ντομάτας,το γιαούρτι, τη ρίγανη, το αγγουράκι, την ντομάτα, το κριθαράκι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ρόκα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Read More

Κρητική σαλάτα με σαρδέλες πικάντικες

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ ή σκεύος για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες και κόβουμε τις άλλες δύο σε κύβους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ξύδι, ελιές, κάπαρη, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σπάμε τα παξιμάδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε…

Read More

Σαλάτα με αγγινάρες, φασόλια και γαύρο πικάντικο

Βράζουμε τις αγγινάρες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες στραγγίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Ετοιμάζουμε το dresing βάζοντας τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι σε ένα βάζο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις αγγινάρες, τα φασόλια, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, τα…

Read More

Πλιγουροκεφτέδες με τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το ζεστό νερό και αφήνουμε για δέκα λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάζουμε το μίγμα για τους κεφτέδες. Ανοίγουμε τις τονοσαλάτες και βάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι από το νερό που τυχόν έχει…

Read More

Εύκολη φοκάτσια χωρίς ζύμωμα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ λαδώνουμε (με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε) και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες. Προθερμαίνουμε…

Read More

Ηigh protein σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες και τόνο (για air fryer)

Προθερμαίνουμε το air fryer. Σε ένα μπολ βάζουμε τις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Σε ένα βάζο βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το μέλι, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψημένες γλυκοπατάτες, τις δύο…

Read More

Ανάποδη τάρτα με τόνο καπνιστό και κολοκυθάκι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε λίγο από το λάδι του τόνου τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω βάζουμε τον τόνο, τη μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού, το κολοκυθάκι, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα…

Read More