ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) καπνιστός τόνος TRATA

200 γρ. σπαράγγια πράσινα

1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του

500 γρ. λινγκουίνι

200 γρ. κρεμμύδάκι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Πλένουμε τα σπαράγγια και τα καθαρίζουμε από τη φλούδα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα σπαράγγια, τα απλώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο από το λαδάκι του τόνου που κρατήσαμε. Τα αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά. Όταν το κοτσάνι τους είναι μαλακό είναι έτοιμα. Τα ραντίζουμε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδάκι του τόνου που κρατήσαμε, το σκόρδο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και διάφανο.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και δεν τα στραγγίζουμε. Τα πιάνουμε όπως είναι με μια λαβίδα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το κρεμμυδάκι. Τα αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι τα υγρά τους να δέσουν. Σερβίρουμε με τα ψητά σπαράγγια και τον καπνιστό τόνο TRATA στην κορυφή.