ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά ολικής άλεσης

100γρ. αμύγδαλα

1 ματσάκι μαϊντανός

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το πέστο.

Περνάμε τα αμύγδαλα από ζεστό τηγάνι, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να αρχίσουν να μυρίζουν. Τα περνάμε από το μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Αδειάζουμε τα αμύγδαλα από το μούλτι. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά τον μαϊντανό και τον περνάμε απ΄το μούλτι με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο μαϊντανού. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.