ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία (διπλέτα) καπνιστό τόνο TRATA

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 μελιτζάνα

1 κολοκυθάκι

2 μεγάλα καρότα

2 μεγάλες ντομάτες σε κύβους

500 γρ. σπαγκέτι

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Στη συνταγή αυτή μπορούμε να φανούμε δημιουργικοί, ανάλογα με τα λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας. Το κόλπο είναι να μην τα τρίψουμε στον τρίφτη αλλά να τα ψιλοκόψουμε σαν ζάρια, για να κρατήσουν τη γεύση τους. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι για να μαγειρέψουμε τη σάλτσα. Θα χρειαστούμε μια άνετη κατσαρόλα με καπάκι. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα, αλατίζουμε, προσθέτουμε το λάδι του τόνου και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά με το καπάκι, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Θα περάσουν δέκα περίπου λεπτά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και τα καρότα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι. Με τον τρόπο αυτό, τα λαχανικά θα μαγειρευτούν με τα υγρά τους. Ας μην μπούμε στον πειρασμό να ανοίγουμε το καπάκι. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά τα βράζουμε δύο λεπτά λιγότερο. Θα τελειώσουμε το μαγείρεμά τους μέσα στη σάλτσα. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα. Τα αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.