ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνο καπνιστό πικάντικο TRATA

500 γρ. τριμμένη ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Φρέσκος βασιλικός

1 συσκευασία (500 γρ.) ζυμαρικά βρασμένα για 4 λεπτά

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, λίγο από τον βασιλικό, το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άνετο ταψί βάζουμε τα ζυμαρικά επιλογής μας, τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, τον καπνιστό πικάντικο τόνο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, προσθέτουμε τον βασιλικό και ψήνουμε στους 200ºC για δέκα περίπου λεπτά.