ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

200γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

Αλάτι και πιπέρι

250γρ. ντομάτες τριμένες

250γρ. χυλοπίτες

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα (ή ένα τηγάνι με καπάκι) για το μαγείρεμα.

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι του τόνου, το σκόρδο, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να ψηθούν καλά.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι έτοιμα.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουνε και σερβίρουμε.