ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου Trata on Ice (400γρ.)

200 γρ. αλεύρι καλαμποκιού

200 γρ. λάδι για τηγάνι

 

Για τη σαλάτα

200 γρ. σπανάκι

1 κρεμμύδι κόκκινο

2 μανταρίνια

30 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί

10 γρ. μουστάρδα

Άνηθος

Δυόσμος

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στεγνώνουμε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας. Τα αλευρώνουμε, βάζουμε το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε. Τα αφήνουμε στο πλάι μέχρι να σερβίρουμε. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μουστάρδα και το ξίδι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Στο ίδιο μπολ βάζουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, το μανταρίνι κομμένο σε φέτες και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με το γαύρο στην κορυφή.