Συνταγές

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Χρόνος

20’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 30 γρ. μέλι
  • 2 αγγουράκια
  • 2 μεγάλες τομάτες
  • 200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • Φρέσκος κόλιανδρος
  • Πράσινη σαλάτα

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Αδειάζουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Ανακατεύουμε το λάδι του με το μέλι και τη μουστάρδα μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Πλένουμε και κόβουμε τα αγγουράκια σε λεπτά μπαστουνάκια. Πλένουμε και κόβουμε τις τομάτες σε φέτες. Στραγγίζουμε καλά το βρασμένο καλαμπόκι. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο. Περνάμε τις τορτίγιες από ζεστό φούρνο, ίσα ίσα να ζεσταθούν.

Απλώνουμε τις τέσσερις τορτίγιες μπροστά μας. Βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα μουστάρδας που φτιάξαμε. Από πάνω βάζουμε το αγγουράκι, τις τομάτες, το καλαμπόκι και τον τόνο. Προσθέτουμε μερικά φύλλα σαλάτας και κόλιανδρο. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο και κόβουμε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι όταν είναι να σερβίρουμε.