ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ ΣΕ ΠΟΥΡΕ ΑΡΑΚΑ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

30 γρ. ξύδι απο κόκκινο κρασί

100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση

50 γρ. σχοινόπρασο

50 γρ. μαϊντανός

50 γρ. σέλερι

100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

400 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος

100 γρ. πατάτα σε κύβους

250 γρ. ζεστό νερό

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατά με το λαδάκι του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, το ξύδι, τα τοματίνια, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να σερβίρουμε.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι του τόνου, το σέλερι, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και γλυκό. Προσθέτουμε τον αρακά, την πατάτα και το νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 περίπου λεπτά, μέχρι η πατάτα να μαλακώσει. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν μπορούμε να συνεχίσουμε με τον πουρέ.

Στραγγίζουμε τα λαχανικά και κρατάμε το νερό τους. Τα κάνουμε πουρέ. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Μοιράζουμε τον πουρέ σε τέσσερα πιάτα. Σερβίρουμε με τον τόνο και τα τοματίνια στην κορυφή.