ΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΨΗΤΟ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκ. φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα γαύρου Trata on Ice (400 γρ.)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

5 γρ. ρίγανη

200 γρ. τομάτες διάφορα είδη και διάφορα χρώματα

10 μικρές πιπεριές

1/2 ματσάκι μαϊντανός

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

4 φέτες χωριάτικο ψωμί

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε τα φιλέτα, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, μοιράζουμε τις πιπεριές ανάμεσά τους και τα ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.

Πλένουμε τις τομάτες και τις στεγνώνουμε. Τις κόβουμε σε φετούλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε ελαφρά με τον μαϊντανό, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Φρυγανίζουμε το ψωμί. Όταν τα φιλέτα γαύρου είναι έτοιμα, μπορούμε να ετοιμάσουμε τα πιάτα μας. Απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού στη σειρά, μοιράζουμε τη σαλάτα, βάζουμε το γαύρο από πάνω και σερβίρουμε.