ΤΥΛΙΧΤΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ MISO

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

 

1 Συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)

200 γρ. γαλέτα

 

Για την σως

1 κ.γ. miso

1 κ.γλ. μουστάρδα

2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

10 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για το σερβίρισμα 

4 κούπες λάχανο λευκό

4 μεγάλα καρότα

1 κρεμμύδι κόκκινο

4 τορτίγιες

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις σαρδέλες. Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωμάτιου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τα στεγνώνουμε καλά. Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με λαδόκολα. Περνάμε τη σαρδέλα από τη γαλέτα. Φροντίζουμε να πανάρουμε καλά τα φιλέτα. Ακουμπάμε τα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί.

Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι η σαρδέλα να ψηθεί καλά. Ετοιμάζουμε την σως. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Ψιλοκόβουμε το λάχανο. Με το ειδικό εργαλείο κόβουμε τα καρότα σε κορδέλες.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι. Περνάμε τις τορτίγιες από το γκριλ. Βάζουμε τις τορτίγιες στη σειρά. Απλώνουμε λίγο από τη σάλτσα. Μοιράζουμε τις σαρδέλες. Συμπληρώνουμε τα λαχανικά και σερβίρουμε.