ΤΥΛΙΧΤΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα σαρδέλας Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ.)

2 κ.σ. λάδι

1 λεμόνι, το χυμό του

Λίγη ρίγανη

Για το σερβίρισμα

4 τορτίγιες

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κούπα λάχανο τριμμένο

1 κούπα καρότο τριμμένο

1 αγγουράκι σε φέτες

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

Μπούκοβο

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις σαρδέλες στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι οι σαρδέλες να ψηθούν καλά. Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες, μπορούμε να σερβίρουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά (το λάχανο, το καρότο, το αγγουράκι, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα) και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την πρώτη τορτίγια και προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα. Βάζουμε τα λαχανικά, τις σαρδέλες, το μπούκοβο, τυλίγουμε και σερβίρουμε.