ΤΥΛΙΧΤΟ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400 γρ.)
300 γρ. μανιτάρια λευκά
100 γρ. κόκκινο κρεμμύδι
80 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
8 γρ. πάπρικα καπνιστή
20 γρ. σάλτσα σόγιας

Για το σερβίρισμα
4 τορτίγιες
100 γρ. μαγιονέζα
Φύλλα μαρουλιού
100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
Φύλλα βασιλικού
Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα στεγνώνουμε καλά. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Απλώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Αλέθουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα και τη σάλτσα σόγιας μέχρι να έχουμε έναν πολτό. Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε καλά το μίγμα αυτό με τα μανιτάρια και το γαύρο.
Μεταφέρουμε τα μανιτάρια και το γαύρο στο ταψί και βάζουμε στο φούρνο για είκοσι περίπου λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ψηθούν και ο γαύρος να γίνει τραγανός. Περνάμε τις τορτίγιες για λίγα λεπτά από το φούρνο. Σερβίρουμε με τον εξής τρόπο. Απλώνουμε τις τορτίγιες στα πιάτα. Απλώνουμε τη μαγιονέζα, το
μαρούλι, το γαύρο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το βασιλικό, τα ντοματίνια και το κρεμμυδάκια.