ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

Time Icon 20’
Plates Icon 2
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 κονσέρβα σαρδέλες Αιγαίου πικάντικες TRATA

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο

1 φινόκιο

1 κολοκυθάκι

1/2 πιπεριά Φλωρίνης

1/2 πράσινη πιπεριά κέρατο καυτερή

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κουταλιά μέλι δάσους κωνοφόρων

40 ml ούζο

Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι

2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη

1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το φινόκιο σε φέτες, το κολοκυθάκι, την πιπεριά Φλωρίνης, την πράσινη καυτερή πιπεριά σε μπαστουνάκι και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3-4- λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και βγάλουν τα αρώματά τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μέλι ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα πιάτο.

Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, το μυρώνι, τον μαϊντανό, την ρίγανη και τον άνηθο.

Τοποθετείτε τις πικάντικες σαρδέλες στο ζεστό τηγάνι, σβήνετε την φωτιά, τις τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά και τέλος πασπαλίζετε από πάνω τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.