ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 8
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

2 μέτριες πατάτες

4 σπαράγγια

Για τη ζύμη

125 γρ. γάλα 1,5%

5 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. από το λαδάκι του τόνου και λίγο ακόμη για το ψωμί

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

5 γρ. αλάτι

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. baking σόδα

Για το σερβίρισμα

Φύλλα ρόκας

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για να ετοιμάσουμε τη ζύμη της τάρτας.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βυθίζουμε σε καυτό νερό για δύο λεπτά, ίσα να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε την τάρτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC. Αλευρώνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Ανοίγουμε σε ένα φύλλο ζύμης με τον πλάστη, ανάλογα με τη φόρμα που έχουμε για να χρησιμοποιήσουμε. Στρώνουμε τη ζύμη στη φόρμα με τα δάχτυλα. Γεμίζουμε την τάρτα με τις πατάτες και τα σπαράγγια. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, ή μέχρι η τάρτα να ψηθεί τελείως. Όταν η τάρτα ψηθεί προσθέτουμε τον καπνιστό τόνο. Σερβίρουμε με φρέσκια ρόκα.