SUSHI ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

200γρ. βρασμένο ρύζι

1 αγγουράκι σε μπαστουνάκια

1 πιπεριά, ψιλοκομμένη

Λίγο μαρούλι, ψιλοκομμένο

2 φύλλα νόρι, κομμένα στη μέση

Για τη σάλτσα

3 κ.σ. μαγιονέζα

Χυμός λεμονιού

Το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε)

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για τη σάλτσα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, το λάδι του τόνου και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε στη σειρά τα φύλλα νόρι. Μοιράζουμε το ρύζι και πατάμε καλά με τα χέρια μας. Απλώνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Από πάνω βάζουμε το αγγουράκι, τις πιπεριές, το μαρούλι, τον τόνο και διπλώνουμε στη μέση. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με τα υλικά και σερβίρουμε.