SUSHI BAKE ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

2 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 λεμόνι, το χυμό του

4 κούπες βρασμένο ρύζι

1 κ.σ. furikake (μείγμα μυρωδικών το οποίο θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα)

Για το σερβίρισμα

4 φύλλα νόρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τόνο, την μαγιονέζα, το γιαούρτι, το κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε το μισό ρύζι και το μείγμα με τον τόνο. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ρύζι και πασπαλίζουμε με το furikake (μείγμα μυρωδικών). Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι το ρύζι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να γίνει τραγανό.

Κόβουμε τα φύλλα νόρι στα τέσσερα. Σερβίρουμε το ψημένο σούσι, με μεγάλες κουταλιές γεμίζοντας τα φύλλα νόρι.