ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Time Icon 10’
Plates Icon 2
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία σαρδέλες Αιγαίου σε ελαιόλαδο TRATA

400 γρ. σταμναγκάθι βρασμένο

1 καρότο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

50 ml ελαιόλαδο

Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

5 παξιμαδάκια ολικής άλεσης

1 κουταλιά μαϊντανό

1 κουταλιά μυρώνι

1 κουταλιά άνηθο

1 κουταλιά θυμάρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάτε με τα χέρια σας τα παξιμάδια ολικής άλεσης σε μικρά κομμάτια, τα ραντίζετε ελαφρώς με νερό, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά όλα τα μυρωδικά, τα προσθέτετε στο μπολ με τα παξιμάδια και ανακατεύετε καλά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το καρότο στην μέση κατά μήκος και μετά σε πολύ λεπτές φέτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το καρότο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα παξιμάδια, το σταμναγκάθι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε το σταμναγκάθι σε ένα μεγάλο πιάτο με τις σαρδέλες Αιγαίου από πάνω.