ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 Συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 Πακέτο (500γρ.) σπαγγέτι

100γρ. Καρύδια

500 γρ. Σπανάκι φρέσκο

1 Σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. Ξίδι

2 Aντζούγιες

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το πέστο. Περνάμε τα καρύδια από ζεστό τηγάνι, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να αρχίσουν να μυρίζουν. Τα περνάμε από το μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Αδειάζουμε τα καρύδια από το μούλτι. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά το σπανάκι. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει καθόλου υγρασία. Το περνάμε απ΄το μούλτι με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, το ξίδι, τις αντζούγιες, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο σπανάκι. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.