ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΤΟΝΟΥ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 συσκευασία σπαγγέτι ολικής άλεσης 500γρ.

100 γρ. καρύδια

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

100 γρ. αγγουράκια τουρσί

1 κ.σ. μουστάρδα

4 κ.σ. μαγιονέζα

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

Λίγο κάρι

Άνηθος ψιλοκομμένος

Κόλιανδρος ψιλοκομμένος

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια στο μούλτι. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι στεγνό, χωρίς λιπαρή ουσία και τα αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Μετά τα βάζουμε στο μεγάλο μπολ με το λάδι του τόνου. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αγγουράκια. Τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το κάρι, τα μυρωδικά και τον μισό τόνο που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα τόνου και σερβίρουμε με τον υπόλοιπο τόνο στην κορυφή.

Tip! Δεν σας αρέσει ο άνηθος ή κόλιανδρος; Προσθέστε τα μυρωδικά της επιλογής σας.