ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου Trata on ice (400γρ.)

400γρ. πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

2 σκελίδες σκόρδο

200γρ. μουστάρδα

100γρ. λευκό κρασί

50γρ. ελαιόλαδο

50γρ. χυμό λεμονιού

Ρίγανη ξερή

Αλάτι και πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

Φρέσκια ρόκα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα σαρδέλας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Αλέθουμε στο μούλτι το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τις πατάτες και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν προσθέτουμε τις σαρδέλες, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να ψηθούν μαζί με τις πατάτες για 12 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε τις σαρδέλες με τις πατάτες και τα φύλλα ρόκας.