ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΑΠΡΙΚΑΣ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου Trata on ice (400γρ.)

200 γρ. αλεύρι ρυζιού

10 γρ. αλάτι

10 γρ. καπνιστή πάπρικα

5 γρ. σκόρδο σκόνη

150 γρ. παγωμένο νερό

Για το τηγάνι

250 γρ. λάδι για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα 

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

100 γρ. μαγιονέζα

30 γρ. χυμό λεμονιού

30 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος

Φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα σαρδέλας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε έναν χυλό. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο κι ανακατεύουμε. Διαλέγουμε ένα άνετο σκεύος για να τηγανίσουμε τις σαρδέλες. Βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να φτάσει στους 180 βαθμούς. Βουτάμε τις σαρδέλες στο χυλό και τις βάζουμε στο καυτό λάδι, λίγες λίγες. Θα πρέπει να γεμίσουμε το τηγάνι 3 φορές τουλάχιστον, ανάλογα πάντα με το μέγεθος του. Ψήνουμε τις σαρδέλες 4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να τις γυρίσουμε. Όταν τα ψαράκια μας είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να σερβίρουμε.  Σερβίρουμε με την κρέμα γιαουρτιού που ετοιμάσαμε και τραγανά φύλλα μαρουλιού.