ΦΙΛΕΤΑ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA ON ICE (400 γρ.)

4 τομάτες σε φέτες

30 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. ελιές μαύρες

200 γρ. τοματίνια

1 κεφάλι σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Θα ψήσουμε τις σαρδέλες όπως είναι από την κατάψυξη χωρίς να τις αφήσουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο αλλά θα παραμείνουν ζουμερές!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις μισές τομάτες. Αλατίζουμε και βάζουμε απο πάνω τους τις σαρδέλες όπως είναι από την κατάψυξη παγωμένες. Απλώνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε απο πάνω τους τις υπόλοιπες τομάτες. Βάζουμε στο ταψάκι τις ελιές και τα τοματίνια. Αλατίζουμε. Κόβουμε το σκόρδο στη μέση και το βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε στο φούρνο για είκοσι περίπου λεπτά. Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες, κόβουμε με ένα μαχαίρι σε τέσσερα κομμάτια. Σερβίρουμε με τα τοματίνια και τις ελιές στο πλάι.