ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)

50 γρ. Ελαιόλαδο

Λίγη ρίγανη ξερή

Αλάτι & πιπέρι

 

Για την λεμονάτη μαγιονέζα

100 γρ. Γιαούρτι

100 γρ. Μαγιονέζα

1 Λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του

 

Για το σερβίρισμα

Φύλλα σαλάτας

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις στεγνώνουμε με μία πετσέτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι, να ακουμπάνε μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό θα τις κρατήσουμε ζουμερές. Τις ραντίζουμε με το λαδολέμονο, αλάτι, μπόλικο φρέσκο πιπέρι και ρίγανη. Ψήνουμε για 18 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε τις σαρδέλες με τη μαγιονέζα και τη σαλάτα στο πλάι.