ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία Σαρδέλες Φιλέτο TRATA ON ICE (400 γρ.)

200 γρ. πατάτες

1 λεμόνι, το χυμό του

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για την κρέμα τομάτας

50 γρ. πελτές τομάτας

30 γρ. μαγιονέζα

50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

30 γρ. κάπαρη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Σε ένα μπολ βάζουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε τις πατάτες και με το ειδικό εργαλείο τις κόβουμε σε κορδέλες. Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τη συσκευασία με τις σαρδέλες και τυλίγουμε με τις πατάτες, όπως είναι παγωμένες. Θα πρέπει να κάνουμε ένα ωραίο παχύ στρώμα πατάτας, μέσα στο οποίο θα ψήσουμε τις σαρδέλες. Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τον πελτέ, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα. Ξεπλένουμε την κάπαρη και την ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε τον μαϊντανό με την κάπαρη. Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να σταθούν για δέκα λεπτά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε τέσσερις μερίδες. Σερβίρουμε με την κρέμα τομάτας και τα μυρωδικά στην κορυφή.