ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Time Icon 45’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα σαρδέλας Αιγαίου Trata on Ice (400 γρ.)

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

1 κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο

Αλάτι και πιπέρι

Για το κους κους

200 γρ. κους κους, ψιλό

200 γρ. βραστό νερό

1 λεμόνι, το χυμό του

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. σουσάμι

Λίγο κάρυ (σκόνη)

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα μυρωδικά

1 λεμόνι σε φέτες

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, την ρίγανη, το αποξηραμένο κρεμμύδι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία πάστα. Περνάμε τις σαρδέλες από το μείγμα και τις βάζουμε στο σκεύος που έχουμε ετοιμάσει (με τη λαδόκολλα). Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 17 περίπου λεπτά ή μέχρι τα φιλέτα να σχηματίσουν μια ωραία κρούστα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το κους κους. Βάζουμε σε ένα μπολ το κους κους και προσθέτουμε το βραστό νερό. Σε λίγα λεπτά το κους κους θα είναι έτοιμο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σουσάμι, το κάρυ και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε το κους κους στα πιάτα και βάζουμε στην κορυφή τα φιλέτα σαρδέλας. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.