ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400 γρ.)

2 μεγάλα, κόκκινα κρεμμύδια

30 γρ. λευκό κρασί

1 λεμόνι σε φέτες

100 γρ. ντοματίνια

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

Φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Στρώνουμε τα κρεμμύδια σε ένα ταψάκι. Παίρνουμε τα φιλέτα σαρδέλας από την κατάψυξη και τα βγάζουμε από τη συσκευασία χωρίς να τα αποψύξουμε. Τα βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια, προσθέτουμε το κρασί και το λεμόνι σε φέτες και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.

Οι σαρδέλες θα πρέπει να είναι τραγανές απ’ έξω και ζουμερές εσωτερικά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και αφήνουμε για πέντε ακόμη λεπτά στο φούρνο.

Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες, βγάζουμε το ταψάκι απ’ το φούρνο και αφήνουμε να περάσουν μερικά λεπτά. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό στην κορυφή.