ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΑΜΑ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία Σαρδέλες Φιλέτο TRATA on ice (400 γρ.)
2 λεμόνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. ταραμάς λευκός
30 γρ. νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ κουνουπίδι
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Φύλλα ρόκας

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι, να μην ακουμπούν μεταξύ τους και τις ραντίζουμε με το λαδολέμονο. Τις ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Μέχρι να ψηθούν οι σαρδέλες ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταραμά. Αλέθουμε στο μούλτι τον ταραμά με το λεμόνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σάλτσα με υφή γαλακτώματος. Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα ταραμά. Σερβίρουμε τις σαρδέλες με τη σαλάτα και φύλλα ρόκας.

Tips & Tricks : Μπορούμε να κόψουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και να τα αλέσουμε στο μούλτι μέχρι το κουνουπίδι να μοιάζει με κόκκους ρυζιού. Το ρύζι, το κουσκούς και τα ζυμαρικά ταιριάζουν επίσης ωραία με το πιάτο αυτό.