ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice

2 αβγά

2 κ.σ. κρύο νερό

200 γρ. σουσάμι

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. ταχίνι

1 λεμόνι, το χυμό του

2 κ.σ. κρύο νερό

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

400 γρ. βρασμένο ρύζι μπασμάτι

2 μέτρια αβοκάντο κομμένα στη μέση

2 καρότα λεπτοκομμένα

12 αγγουράκια τουρσί

2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα

1 λεμόνι, κομμένο στα τέσσερα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Βάζουμε δύο μπολ στη σειρά. Στο πρώτο βάζουμε τα αβγά, το νερό και ανακατεύουμε. Στο δεύτερο βάζουμε το σουσάμι. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα από τα υγρά τους. Περνάμε τα φιλέτα από το αβγό, μετά από το σουσάμι και τα βάζουμε στο τέλος στο ταψί με τη λαδόκολλα. Όταν ετοιμάσουμε όλα τα φιλέτα, τα ψήνουμε στους 180ºC για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια ρευστή κρέμα. Ετοιμάζουμε τα πιάτα. Μοιράζουμε το βρασμένο ρύζι στα πιάτα και το απλώνουμε καλά. Πάνω του θα στήσουμε τα υπόλοιπα στοιχεία του πιάτου. Βάζουμε το αβοκάντο, τα καρότα, τα αγγουράκια και τα κρεμμυδάκια. Συμπληρώνουμε με τα φιλέτα της σαρδέλας και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Σερβίρουμε αμέσως.