ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα σαρδέλας Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ)

Αλάτι και πιπέρι

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εαλιόλαδο

Για τη μαγιονέζα

4 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Μπούκοβο

Για το σερβίρισμα

Πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί για να ψήσουμε τα φιλέτα. Προετοιμάζουμε με μια λαδόκολλα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι και τα βάζουμε στο ταψί έτσι που να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι τα φιλέτα να είναι έτοιμα.

Μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, την πάπρικα, το μπούκοβο, το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες, μπορούμε να σερβίρουμε. Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγη από τη μαγιονέζα που ετοιμάσαμε, πράσινη σαλάτα και τις σαρδέλες στο πλάι.