ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά ολικής άλεσης, βρασμένα

100 γρ. καρύδια

200 γρ. παντζάρια βρασμένα

1 σκελίδα σκόρδο

30 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το πέστο. περνάμε τα καρύδια από το μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Αδειάζουμε τα καρύδια από το μούλτι. Κόβουμε το παντζάρι σε κύβους και το περνάμε από το μούλτι με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε., το ξύδι και το σκόρδο μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα καρύδια, ενώνουμε με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.