ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΡΟΔΙ, ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Time Icon 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 συσκευασίες σαρδέλες σε ελαιόλαδο TRATA

200 γρ. σπανάκι

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

Φρέσκος άνηθος

100 γρ. σπόρους ροδιού

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κούπα χυμός λεμονιου

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι λευκό, μικρό ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ηλιέλαιο, το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε (με ένα κουτάλι).

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το σπανάκι και τα μυρωδικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού και ανακατεύουμε με δύο-τρεις κουταλιές από τη σάλτσα.

Μοιράζουμε την πράσινη σαλάτα στα πιάτα. Σερβίρουμε με τις σαρδέλες στην κορυφή.