ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ.)

30γρ. ρίγανη φρέσκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι

Για τη σαλάτα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό του

300γρ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα

2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 αγγουράκι σε λεπτές φέτες

100γρ. φύλλα ρόκας

50γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε τις σαρδέλες στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη και ψήνουμε στους 180ºC για 15′ ή μέχρι οι σαρδέλες να είναι έτοιμες.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, τη ρόκα, το αγγουράκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες μπορούμε να σερβίρουμε. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και σερβίρουμε με τις σαρδέλες στην κορυφή.