ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΚΑΡΟΤΑ, ΣΕΛΙΝΟ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 κονσέρβα τόνος καπνιστός TRATA

1 λεμόνι το χυμό του

250 γρ. πλιγούρι

250 γρ. ζεστό νερό

4 καρότα σε λωρίδες

4 κλωνάρια σέλερι σε φέτες

10 ντοματίνια

10 αγγουράκια τουρσί

1 κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τον τόνο καπνιστό TRATA από το λάδι του. Κρατάμε το λάδι και το ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι με το ζεστό νερό και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Στραγγίζουμε αν χρειάζεται και αφρατεύουμε.  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με τη σάλτσα λεμονιού. Σερβίρουμε με το πλιγούρι και τον τόνο στην κορυφή.