ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Time Icon 15’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος σε ελαιόλαδο TRATA

4 μεγαλα καρότα

1 μεγάλο άσπρο ρεπάνι

2 αγγουράκια

10 ραπανάκια

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

Το λαδάκι του τόνου

1λεμόνι, το χυμό του

1 κ.σ. μουστάρδα

Για την κρέμα τυριού

2 κ.σ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. μαγιονέζα

Λίγος άνηθος

Για το σερβίρισμα

4 τορτίγιες

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Με το λάδι αυτό θα κάνουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Καθαρίζουμε τα καρότα, το ρεπάνι, τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε τα ραπανάκια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λαδάκι του τόνου με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Βάζουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε τον τόνο στην κορυφή. Περνάμε τις τορτίγιες από το grill. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και την σερβίρουμε με τις τορτίγιες και την κρέμα τυριού στο πλάι.